Glas workshops

GLAS WORKSHOPS

Verschillende zweedse glas-workshops zijn mogelijk in mijn atelier te Boda Glasbruk in The Glass Factory.
Je werkt in een inpirerende omgeving in het hart van ‘Glasriket‘, Småland, Zuid Zweden.

Een unieke ervaring en een onvergetelijke belevenis.

 

Glasfusen: je gaat aan de slag met mooi, gekleurd fuse-glas. Je leert het glas te vormen door snijden, knippen en slijpen. Zodoende ontstaat je eigen glasobject, schaal, raamhanger, of wat je maar kan bedenken.
De kosten van deze workshop liggen tussen 300 SEK en 950 SEK.

Pâte de Verre: in samenwerking met Lioba Maria Solga en The Glass Factory kan ik deze veelzijdige techniek aanbieden. Materialen en kennis zijn aanwezig, neem contact op om je wensen te overleggen.

Re-use: beginpunt is je eigen verpakkings – glas. Potjes, flessen, oude glazen schalen het kan allemaal hergebruikt worden. Je kijkt opnieuw naar het ‘oude’ glas en geeft het door je eigen artistieke ingreep een tweede leven.
De kosten voor deze workshop liggen tussen 300 SEK en 950 SEK.

Workshop Skapa Glas: deze workshop bestaat uit 2 delen, eerst fusen en dan naar de ‘hotshop’ om je ontwerp te laten blazen door de glasblazer.
De eerste stap is het ontwerpen van de uiteindelijke vorm, het object wat de glasblazer voor jou zal blazen. Met dit ontwerp in je hoofd ga je aan de slag met fuse glas om onderdelen te maken.
De tweede stap is de samenwerking met de glasblazer in de hotshop. Nu ga je de gefusede stukken tot leven laten komen in het hete glas, doormiddel van de roll-up of pick-up techniek.
De kosten van deze workshop zijn in overleg.