• Kunst Educatie

  Door de jaren heen heb ik op verschillende manieren kunst educatie gegevenĀ in mijn eigen atelier, op locatie bij verschillende scholen.

  Ook heb ik de richting Glasbewerken opgezet bij De Vrije Academie Nunpseet en verschillende kunst educatieve projecten geschreven.

   

 • Master Kunsteducatie

  In 2018 ben ik de Master Kunsteducatie begonnen om te onderzoeken wat kennisoverdracht kan betekenen.

 • “Groene Groei”

  Schoolbreed duurzaam, kunsteducatief project voor het Basis Onderwijs.

  Als kunstenaar werk ik ruim 20 jaar met glas en de mogelijkheden die dit mooie materiaal in zich heeft vind ik belangrijk om te delen.

  Dit project laat leerlingen van groep 1 tot en met 8 het materiaal glas op kunstzinnige wijze ontdekken. Hierbij is de 100% recyclebaarheid een grote factor. Glas kan op meerdere manieren ingezet worden om meer circulair te leven en leerlingen krijgen de mogelijkheid om hiermee zelf aan de slag te gaan.

  “Groene Groei” is een school breed project waaraan elke groep kan deelnemen en werken naar een gezamenlijk eindresultaat.

  Dit project heb ik samen met het object “Groene Groei” tentoongesteld in de Stadskamer van de HeArtGallery.
  Het object is gemaakt in samenwerking met Metalshaper Bart van der Maar.

   

   

 • “Glas-Baksteen-Hout”

  “Glas-Baksteen-Hout” 110 x 40 x 40 cm, gecast spectrum glas, eikenhout.

  Casten geeft een heel ander product als het fusen of blazen van glas.
  In dit kunstobject is het materiaal heel massief en compact. Er is geen transparantie, alleen het glas in de vorm van een baksteen.

  Deze bakstenen zijn gevat in een massief eikenhouten sokkel waar de tussenruimtes tegelijkertijd ook de voegen zijn. Het eikenhout is op maat gemaakt bij de zagerij Twickel in Delden, Overijssel.

  Het geheel is concreet, industrieel ogend, een solitair object.