Glas-vakantie

GLAS-VAKANTIE

Skapa Glas!

Middenin Zuid Zweden ligt ‘Glasriket‘, het gebied met een meer dan 250 jaar oude glashistorie, ontstaan in 40 verschillende kleine en grote glasfasbrieken.
Glasobjecten en ontwerpen die hier vandaan komen zijn wereldberoemd en veel nieuwe ontwikkelingen ontstonden en ontstaan hier.
Kortom, Glasriket is een brandpunt voor glas, glaskunst en glasliefhebbers.

In deze mooie, historische omgeving bied ik een gla(n)srijke workshop week aan.
Glas-maak en glas-vermaak!

Mijn atelier in the Glass Factory te Boda Glasbruk is waar het werk begint. Hier gaan we ontwerpen maken en glazen onderdelen maken in een warm glastechniek. De zelfgevormde delen zullen later in de week door de glasblazer door middel van de pick-up of roll-up techniek uitgeblazen worden. Je ontwerp komt tot leven aan de blaaspijp in overleg met jou conform je eigen ontwerp.

Door de week heen zullen we, naast dit eigen werk, de historie van Glasriket leren kennen en verschillende glasfabrieken bezoeken.
Ook blijft er nog tijd over om zelf op onderzoek te gaan in het uitzonderlijke Småland.

Er zijn verschillende overnachtings – mogelijkheden, dit kan binnen of buiten het ‘Skapa Glas’ pakket, graag maak ik een mooie samenstelling voor je.

 

Vanwege de corona-perikelen staan er geen data geplanned, maar in overleg is er van alles mogelijk. Zijn jullie een groepje en willen jullie op het ‘glaspad’?

Laat me weten!

GLAS-2DAAGSE

Pâte de Verre, Fusing, Sandcasting, Glasschilderen

Samen met het Långasjö Vandrarhem kunnen mijn collega Lioba Maria Solga en ik een mooie workshop 2daagse aanbieden.

  • Inclusief zijn 2 overnachtingen in het historische Långasjö Vandrarhem met ontbijt.
  • 3 uur workshop, in het X-Huset van The Glass Factory, waarin je een klein object kan maken in een Warm – Glas techniek naar keuze.
  • entree tot het museum The Glass Factory.

De kosten zijn 1440 SEK per persoon, toeslag voor een één persoonskamer is 400 SEK, lunch is los te boeken voor 200 SEK. Min. 2 personen.

Verzorgd, doordacht creatief weekend:

‘weg in de bossen van Zuid Zweden’

Over uw accommodatie Ödevata Gårdshotell

Ödevata ligt pal naast een prachtig meer midden in de natuur.  In ons gezellige boerderijhotel bieden wij smaakvol ingerichte kamers met eigen badkamer. ’s Ochtends verwennen we je met een goed ontbijt en verrassen we je met ‘in huis’ gemaakte broodjes en producten van onze eigen boerderij. Voor self-catering zijn er twee gedeelde keukens in het hotel en verschillende barbecueplekken buiten.

Malin en Magnus Axelsson, die Ödevata Gårdshotell runnen, willen een duurzame levensstijl en toerisme in Ödevata ontwikkelen tevens  een ontmoetingsplaats zijn voor klimaatpositieve ervaringen. Wil je meer weten? We kijken ernaar uit om onze ideeën over de productie en het gebruik van biochar met u te delen en om onze “wintertuin van de toekomst” te presenteren – een grote kas voor aquaponic-teelt die viskweek combineert met plantenteelt. .

‘Hands on’-ervaring Glasriket

Dit weekend is verdeeld zijn over twee bijzondere locaties in het mooie Glasriket, Het Ödevata Gårdshotel en The Glass Factory.

The Glass Factory is een op ervaring gebaseerd, interactief museum waar je een werkende hot-shop en een uitgebreide glascollectie van glasfabrieken Boda, Åfors en Kosta zult aantreffen.

Het museum ligt op slechts een klein eindje rijden van het hotel door het groene Smålandse landschap.
Eenmaal aangekomen in Boda Glasbruk, het plaatsje waar The Factory zich bevindt, is er tijd om het museum te bezoeken, het enige, enkel, Glasmuseum van Zweden en te genieten van onze met aandacht bereide lunch.
Ook op deze eerste dag doe je ‘hands on’ kennis op met glas en zijn mogelijkheden. Na de lunch gaan we ons een beeld vormen van wat je zou willen maken, enkele ideeën uitschetsen en uitdenken hoe je met het glas aan de slag gaat.

Lioba Maria Solga en mijzelf, wier kunstpraktijk sinds 2020 hier te vinden zijn, leiden je door de glastechnieken: Pâte de Verre of Glass Fusing. Hierna zullen we beslissen welke het beste bij je ideeën past, gaan hiermee aan de slag en uw ideeën zullen de eerste vorm aannemen.

De volgende dag na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt in het Ödevata Gårdshotel  heeft u alle tijd om uw schetsen en plannen te realiseren tot een eigen glaswerk.

2 nachten, eenpersoonskamer
1 toegang tot The Glass Factory
1 workshop van 5 uur, evt. versturen van het gemaakte object
1 lunch

SEK 2880 p.p. min. 2 personen.